Spring naar de content

Facelift

Onder invloed van o.a. de zwaartekracht, de zon, roken, stress en leeftijd kan ons gezicht haar jonge, stralende vorm verliezen. De huid verslapt, de kaaklijn verliest haar rechte contour en de naso-labiale plooi wordt dieper. Een facelift kan dit verouderingsproces niet tegenhouden, maar kan de klok wel een tijdje terugdraaien. Tijdens een eerste consult kunt u ook andere mogelijke liftings (de minilift of MACS-lift), bespreken met uw plastisch chirurg.

De behandeling

Klassieke facelift

Bij de klassieke facelift wordt een incisie gemaakt van voor het oor tot achter het oor. De huid wordt aangespannen, de onderhuidse weefsels (spieren en vet) gecorrigeerd en het huidoverschot verwijderd. Een facelift neemt ongeveer twee uur in beslag en vindt plaats onder algehele verdoving. U kunt de dag van uw facelift nog naar huis.

Mini-lift

Een mini-facelift is een groep ingrepen waarbij geen "halslift" wordt verricht. Een MACS-lift is een vorm van een mini-lift

S-Lift

Een S-lift is een groep ingrepen waarbij toegang wordt verkregen via een S-vormige incisie. Een MACS-lift is een vorm van een S-lift.

MACS-lift

De MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension) is op het moment de meest geavanceerde techniek voor natuurlijke gezichtsverjonging. De MACS-lift heeft vooral effect op de hals, de kaaklijn en hamsterwangen.

De MACS-lift is minder ingrijpend dan de klassieke facelift. De MACS-lift garandeert duurzame resultaten, een kleinere incisie en dus een sneller genezingsproces. De ‘mini’ in minilift staat dus voor mini litteken en mini herstelperiode!

Bij een MACS-lift maakt de plastisch chirurg een incisie aan de voorzijde van de oorschelp. Via deze insnede wordt het onderhuidse, doorgezakte weefsel aangespannen met een speciale inwendige draad die terug naar boven toe bevestigd wordt. Vervolgens worden de huidoverschotten weggesneden en de wonden gehecht. Meestal wordt onderhuids nog een drain aangelegd, ter verwijdering van overtollig vocht en bloed.
Bij een MACS-lift worden beide zijden van het gezicht op dezelfde manier behandeld. Een MACS-lift neemt ongeveer anderhalf uur in beslag en wordt onder plaatselijke verdoving of algehele narcose uitgevoerd. U kunt de dag van de operatie naar huis.

Na de Behandeling

Na de facelift worden onmiddellijk een verband en twee kleine drains aangebracht om zwelling en bloeduitstortingen te beperken. Dit verband en de drains mogen na 24 uur verwijderd worden. Het gezicht zal enkele weken gezwollen zijn. Die zwelling en eventuele tintelingen verdwijnen na verloop van tijd vanzelf. Lymfedrainage kan echter de vochtverwijdering versnellen. Er wordt gestreefd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat die uw eigen, persoonlijke uitstraling behoudt. Op het definitief resultaat van de facelift is het twee tot drie maanden wachten. De resultaten van een facelift zijn voor het leven.
Het is evenwel belangrijk om weten dat een facelift huidveroudering niet tegenhoudt. Maar na tien jaar zult u er nog steeds beter uitzien dan wanneer u nooit een facelift had gehad.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie of na de operatie nog vragen? Kijk dan hier hoe u contact met ons kunt opnemen.

Tarieven

Informatie over de tarieven vindt u in dit overzicht.