Spring naar de content

Rimpelbehandelingen

Inleiding

Botuline-toxine (Botox®, Dysport®)

Onze mimiek laat met het verstrijken van de jaren zijn sporen na op het gelaat. Zo ontstaan rimpels op het voorhoofd, kraaienpootjes rond de ogen en fronsrimpels tussen de wenkbrauwen. Dit ten gevolge van een veelvuldig samentrekken van de gelaatspieren.
Om deze rimpels te behandelen kan men de onderhuidse spiertjes gaan inspuiten met een product, Botox. Dit product vermindert de overactiviteit van de spieren. Het is een toxine dat tijdelijk een gedeeltelijke verlamming van de spier veroorzaakt. In minimale hoeveelheden toegediend, heeft Botox een zeer lokale werking waardoor de aangezichtspieren plaatselijk ontspannen en de rimpels daardoor verdwijnen.

De huid zal er na de behandeling gladder en jonger uitzien. Botoxinspuitingen tasten de natuurlijke mimiek niet aan. Het effect van de behandeling uit zich na drie tot vijf dagen en duurt ongeveer drie tot zes maanden. Dit varieert van persoon tot persoon.

Fillers

Bij het ontstaan van rimpels zien we meestal een tekort aan substantie in de middenlaag van de huid. Deze bevat naast o.a. collageenvezels ook een stof waarin zich hyaluronzuur bevindt.

Door deze lichaamseigen stof, hyaluronzuur, te injecteren ter hoogte van de rimpel, kan men deze bij wijze van spreken opvullen. Aangezien hyaluronzuur ook door het lichaam zelf wordt aangemaakt, geven deze producten weinig of geen reactie. Het nadeel is wel dat hyaluronzuur ook door het lichaam wordt afgebroken en een injectie dus mogelijk moet herhaald worden. De snelheid waarmee dit gebeurt hangt af van persoon tot persoon. Gemiddeld bedraagt deze periode zes tot twaalf maanden.

Een andere mogelijkheid onder de natuurlijke stoffen is het injecteren van lichaamseigen vet. Dit vet wordt op een andere plaats in het lichaam weggezogen, meestal ter hoogte van de buik en als vulmiddel teruggeplaatst in de rimpel. Dit proces wordt lipostructuur genoemd. Het grote voordeel van lipostructuur is dat men allergische reacties volledig kan uitsluiten. Deze ingreep gebeurt meestal in 2 fasen aangezien 60% van het vet opnieuw door het lichaam wordt afgebroken. De periode tussen de twee ingrepen bedraagt ongeveer 3 weken.

De behandeling

Botox wordt toegediend met een klein naaldje rechtstreeks in de te behandelen spier en vereist geen verdoving. Dit kan eenvoudig gebeuren op de raadpleging en laat geen hinderlijke sporen na. Men zou bij wijze van spreken tijdens een middagpauze behandeld kunnen worden en daarna de werkzaamheden gewoon kunnen voortzetten.
Botox wordt al jarenlang veilig gebruikt door artsen. In zeer zeldzame gevallen kan een hangend ooglid (of afhangende mondhoek) voorkomen. Dit is van voorbijgaande aard en verdwijnt spontaan na één of twee weken.
Hyaluronzuur fillers worden met een kleine naald onder de huid ingebracht. Ook deze behandeling vereist geen verdoving en laat weinig sporen na. De natuurlijke producten zijn veilig en worden langzaam door uw lichaam afgebroken.

Toepassingsmogelijkheden

  • Behandeling van fronsrimpels, kraaienpootjes, denkrimpels, rimpeltjes rond de mond
  • Diepe neus-lippen-plooi, afhangende mondhoeken 
  • Vollere lippen 
  • Corrigeren van littekens of oneffenheden als gevolg van acne 
  • Vergroten van jukbeenderen, kin, voorhoofd 
  • overige gezichtscorrecties

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie of na de operatie nog vragen? Kijk dan hier hoe u contact met ons kunt opnemen.

Tarieven

Informatie over de tarieven vindt u in dit overzicht.

Deze behandelingen worden altijd uitgevoerd door de specialisten zelf en kunnen plaatsvinden bij de plastisch chirurgen of de dermatologen van de Bernekliniek. 

Bernekliniek
Nistelrodeseweg 10
5406 PT Uden
0413 - 40 19 00